Saker som underlättar bykrumban

Visst känns det som om det där eviga bykandet tar upp oskäligt mycket av ens dyrbara tid. Idag känns det som om jag inte gör annat än byker. En orsak kan vara den lillas spyor efter rotavaccinet i kombination med morotsmat. Angenämt.

Men medan jag stod där och vek bort byke just så tänkte jag på att det finns två saker jag inte skulle klara mig utan i bykrumban.

 1. Galltvål. Alltså påriktigt. Alla fläckar försvinner. Jag kan inte förstå att jag inte ägde en galltvål när Minea var bebis. Det känns som om jag tvättade ihjäl vissa plagg bara för att fläckarna inte lossnade på första, andra eller tredje tvättgången. Fungerar mycket effektivare än till exempel Vanish. (Finns att köpa i mataffären.)
 2. Dessa knipsor att para ihop strumporna med innan de åker ner i tvättkorgen. Tänk att en så billig liten grej kan höja livskvalitén så mycket. Att skilja på alla svarta strumpor är en omöjlighet men när varje familjemedlem har egen färg på knipsan så blir det lätt. Nu är det bara att hänga upp strumporna parvis direkt. BÄST. Bättre än galltvålen till och med. (Finns att köpa i lite större marketar.)

Vilket är ditt bästa tips? Jag behöver dem alla.

22 reaktioner till “Saker som underlättar bykrumban

 1. Att sortera tvätten redan då den hängs upp: varje familjemedlems kläder hängs upp på ”sin” plats på tvättlinan. När tvätten plockas ner får man genast 5 högar som kan föras till sin respektive garderob. Och man slipper det där berget med ren, osorterad tvätt som bara växer sig större, och större, och större… Som en liten rutinändring revolutionerade tvätthanteringen här i huset!

  Gilla

  1. Jag sorterar alltid direkt i högar för varje familjemedlem när jag viker bort kläderna från torkställningen. Som tur har vi inte ens plats någonstans för ett berg av ren tvätt. :D

   Gilla

  1. Verkligen smarta! Sock bingo låter roligt. Jag sköter helst byket helt själv här. Tycker att vilken annan familjemedlem som helst stjälper mer än hjälper när det handlar om byket ;)

   Gilla

 2. Torktumlare. Skulle nog bli lite prillig utan den (jaja, jag är superoekologisk). Och mitt andra knep är att -precis som du tydligen- själv ha huvudansvaret för byket. Då vet man liksom vad man har tvättat och när och slipper ihoptovade ylletröjor bland 60-gradersbyket… Eller då har man liksom bara sig själv att skylla om sådana fadäser sker;) Fast visst uppskattar jag om även andra sätter på en maskin nu och då, det är inte att jag skulle vara otacksam på något vis.

  Gilla

 3. – enjos tvättmedel ”revolution”. Så himla drygt!!
  -olivtvål (funkar som galltvål)
  -minst 4 korgar för smutstvätt så sorteras allt direkt och det är enkelt att slänga i tex 60 graders vitt när man är i behov av spytrasor ;)

  Gilla

 4. Jag är också en nöjd användare av både galltvål och supi-strumpgrejsen. Har använt galltvål i både fast och flytande form och tycker att den fasta känns mera effektiv, men det kan nog vara inbillning också.

  Sen älskar jag att hänga tvätt ute, finns inte många dofter (förutom bebisdoft förstås) som slår doften av nytvättat byke som fått torka ute. Blåser det lämpligt blir det ju dessutom så slätt och fint.

  Gilla

 5. Mitt tips är att fylla maskinen direkt efter att man tömt den så är den klar att bara knäppa igång när det är dags att byka nästa gång.

  Gilla

 6. Alltså dom här knipsgrejerna, jag måste få tag på sådana! Har aldrig sett dem här i Sverige dock. Måste kolla när jag e i butiken nästa gång. Du menar att galltvålen tar bort fläckar efter sås med tomat i?!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s