Gripande läsning

Så blir det ju extra känslosamt i år. Vilket var förväntat. Snart har det gått tio år sedan den katastrofen, ovissheten och sorgen efteråt. Det sista året på gymnasiet. Med livet framför oss. Vår vän och hans föräldrar togs ifrån oss.

Hans syster har kommit att bli en nära vän. Som en lillasyster till mig. Jag brukar inte ha svårt för att skriva, men just nu känns det som om orden inte kommer. Fingrarna dansar inte över tangenterna i den takt de brukar.

Andrea har givit en fin intervju som idag publicerades i HBL. Väldigt gripande läsning. Läs här.

Och det livsviktiga budskapet. Berätta för släkt och vänner hur mycket de betyder för dig. Umgås med och visa kärlek till dem du älskar mest. Lova mig att det blir julklappen från dig till dina bästa.

4 reaktioner till “Gripande läsning

 1. Jag kommer alltid ihåg när jag såg dig i Akademen på jullovet och du berättade att T och hans föräldrar var i Thailand och försvunna. Det var så hemskt! Jag kände honom sedan lågstadiet. Vi var inte nära vänner men när en människa alltid har varit en av årskursen är det otroligt när den är mitt i allt borta. Kommer bra ihåg när jullovet var slut och studentskrivningarnas resultat kom upp på anslagstavlan och T hade fått jätte bra poäng. Otroligt att han inte fick se det! Tycker det var fint när vi alla förde våra studentblommor till graven efter dimissionen. RIP

  Gilla

  1. Här märker jag att mina minnen är så vaga från den tiden. Minns nästan inget. Bara en känsla av att allt var så overkligt och det där hoppet som man aldrig ville ge upp.

   Gilla

 2. Lästen om det tidigare via FB. Fick tårarna i ögonen fast jag inte ens känner personen i fråga. Hur fortsätter man som så ung efter att ha förlorat sin familj! Vi har just nu inom familjen en medlem som pga akut sjukdom (tack o lov inget livshotande, men allvarligt nog) inte kan delta i julfirandet. Detta blir en stor omställning o annorlunda jul för hela familjen. Det går ju inte att jämföra med det som din kompis varit med om, men det stämmer så bra in med artikeln. Man vet inte vad man har före man mister det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s