Leo 3 månader

Det är ju en viss lejonunge som fyller tre månader och därmed hela tretton veckor just idag. Hurra! Så skön bebis är han fortfarande. Så småningom börjar jag skönja en dygnsrytm faktiskt. Helt plötsligt. Väckning vid 6-7 beroende på storasyster, vakentid ungefär en timme i taget, vilorna under dagen varar 1-3 timmar. Och godnatt blir det mellan 19.30 och 20.30. På natten vaknar killen två, tre gånger för att tanka mat.

Att ligga i famnen har blivit ett stort Nej tack! Helst ska han vara så upprätt som möjligt titta runt. Han följer på ett helt nytt sätt med vad som händer i rummet. Men i famnen vill han ju mycket gärna vara. Pratglad är han också. Han testar vilka olika ljud han kan åstadkomma. Och så när den där vakentimmen kommit till sin ände ska han direkt vid första pipet läggas i sin korg eller kläs på och sättas i vagnen. Då slocknar han nästan på direkten. Fantastiskt.

Bestämd är killen främst med maten. Det ska vara mat direkt när det börjar kännas så, med ungefär två timmars mellanrum. Och största idolen? Självfallet Minea. Han älskar henne verkligen. Är han lite pipig så är det bara att fråga om loppan kommer och prata lite. Problemet löst.

Någon nyfödd är han inte längre. Men fortfarande en liten liten som gillar famnen allra bäst men som också börjar intressera sig för omgivningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s