Kärleken – den villkorslösa

Så mitt i allt, bland rinnande näsor, trotsstormar, inflammerade ögon, handdesi, matstunder, amning, tv-program, bokläsning, utevistelser, uppskrapad läpp och what not, kommer den – kärleksförklaringen. Hon kurar sig upp under min vinge och säger ”Mamma jag tycker jättemycket om dig.” ”Och jag tycker jättemycket om dig älskling. Jag älskar dig.” ”Jag älskar dig också mamma.” Och tårarna dyker upp i mina ögon. Och samma procedur upprepar sig flera gånger under dagens lopp.

Om hon var tonåring skulle jag definitivt tro att det handlar om att hon vill på fest på weekenden. Men nu när hon bara är två tror jag mest på kärleken – den villkorslösa. (Om det inte var flera pepparkakor hon i verkligheten var ute efter.)

10 reaktioner till “Kärleken – den villkorslösa

  1. Gulligt! Fick också höra för första gången de där tre orden (av minstingen). Och nu säger han det varje dag men lägger alltid till ett substantiv på slutet, typ flygplan eller båt:/

    Gilla

  2. Förra veckan var jag en aning stressad på morgonen. INGET gick som det skulle! Till sist smet ena ungen iväg till sandlådan och började kasta sand, just då vi skulle in i bilen. Då jag fångat honom och skulle lägga in honom i bilen så börjar han bajsa.. Känner hur håret blir grått.. Båda barnen ska till dagmamman och jag till jobb… Då vi kommer till dagmamman så sträcker min 4-åring sig mot mej. Ger en puss och en kram och säger ”Mamma det där behövde du!”. Då började tårarna bränna i ögonen. Han visste precis <3

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s