Är ni med?

Jess! Den där Cila kör julkalendern Dagens planka även i år. Känner att det är en ypperlig chans för mig att så småningom komma igång med lite träning igen. Så jag kör. Har just fixat den första luckan. Hurra! Är ni med?

9 reaktioner till “Är ni med?

 1. Jag är tyvärr tvungen att lämna en tråkigt kommentar – i all välmening eftersom jag önskar att jag hade vetat mera om post-gravid träning och diastas då jag tog upp träningen igen (och då visste jag ändå mycket!)
  Var jätte noga med att ha koll på djupa muskulaturen (vilket mat får med lätt och rät träning) och att magmusklerna har läkt ihop före man börjar med tuffare övningar (planka hör till tuffare, även lättare version). Själv trodde jag ännu efter andra förlossningen att planka var en trygg övning eftersom det är den infon man får på många ställen och har därmed troligen delvis plankat min diastas ännu värre och kanske t o m förvärrat mitt navelbråck. Rekommenderar alla nyförlösta eller inte så nyförlösta men som ännu har magmuskeldelning att läsa mera på mammamage.se Nej, är inte sponsorerad utan vill bara tipsa om den absolut bästa infon och övningarna som jag hittat :)
  Nu menar jag inte nödvändigtvis denna kommentar som personligen riktad till dig Danni eftersom jag inte har nån aning om hur dina muskler och bindväv återhämtat sig utan mera som en allmän påminnelse till andra läsare eftsom jag, som sagt, SÅ önskar att nån hade sagt samma sak till mig.

  Gilla

  1. Tack tack tack Linn! Jag har också trott att plankan är riktigt bra att börja med. Nu tänker jag inte skynda. Jag vet att mina muskler repat sig rätt bra men ändå har jag fortfarande en liten delning. Så nu ska jag ta det chill. Tänker komma tillbaka till Cilas planka i vår, tror jag :)

   Gilla

   1. Som sagt, jag vet ju inte hur din återhämtning ser ut och många kan ju gott börja träna tuffare övningar rätt fort om återhämtningen varit snabb. Min mening är inte att påstå att du inte bör planka utan att det lönar sig att noga ha koll på hur just den egna kroppen återhämtat sig för att därefter börja bygga upp och hjälpa kroppen läka optimalt. Det var nog rätt motvilligt jag kommenterade men jag kunde inte låta bli ifall att det kanske, kanske kan vara till nytta för nån som läser :)
    Lycka till och njut av träningen!

    Gilla

 2. Jag tänkte på precis samma sak som Linn. Också jag är ute i all välmening, vill absolut inte trampa på någo tår!

  Jag fått mitt tredje barn för en månad sen och har tidigare trott att plankan ska vara bra också så här nära inpå graviditet och om jag har förstått rätt är det också den typens träning som Olga Rönnberg (http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9173630543) förespråkar och hon borde ju nog ha koll :) Det är så jobbigt då infon sprutar ut från alla håll, men det inte är så lätt att sålla, vad ska man riktigt tro på?

  Jag måste pressa in en vers som jag snavade i på fb (imetyksen tukis sida) idag:
  ”Neuvola sanoo näin,
  kirjassa lukee niin,
  anoppi tietää,
  äiti käskee,
  mies miettii,
  google tietää,
  sydämessä tuntuu,
  mitä teen?”

  Men trots att jag inte tidigare har haft problem med diastas eller annat så tänkte jag att jag i alla fall ska skynda långsamt den här gången, för säkerhets skull. Så jag laddade ner mammamage-appen och skaffade mig en bengkung :)

  Gilla

 3. Man känner sin egen kropp och knopp bäst :) Så man skall absolut inte haka på ifall det inte känns bra. Mina magmuskler tog ihop rekordsnabbt och plankan har inte gett mig några problem, tvärtom den har stärkt de inre djupa magmusklerna. Sit-ups däremot, skall man inte göra efter graviditet.

  Ta det lugnt i december myset och njut av lilla Leo och choklad :)

  Gilla

  1. Du har så rätt! Jag vet att jag har en liten delning ännu. Så jag ska nog ta det piano faktiskt. Men trodde att just plankan inte kunde vara till någon skada. Men vi får se när jag är redo. Hejar i alla fall på din julkalender helt hundra. KRAM

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s