Alla borde ha en Nabby

När jag såg Nabby babyvakten blev jag såld direkt. Den skulle vår teknikglada familj verkligen behöva när Leo skulle anlända. I våras var det dags för vår klassiska babyvakt att så gott som säga upp kontraktet. Den fungerar ibland, om vi säger så. Inte okej med bebis.

I samarbete med Nabby har vi fått hem deras babyvakt. Den lilla manicken som lätt platsar i handflatan. Så liten att den hänger med i fickan, väskan eller vagnen alla dagar. Och att den då kopplas till iPhonen i mitt fall och till min mans androidtelefon är det perfekta. Inget extra att bära med sig. Bara telefonen och det lilla ”ägget”.

Tänker på saker ni antagligen är intresserade av. Så jag tänker direkt på batteriet. Den laddas via USB, så en dator eller en adapter (till exempel iPhoneladdarens) behövs ibland. Och jag säger ibland för vi har använt den rätt mycket den senaste månaden och manicken har ännu rejält över 50% batteri kvar.

Själva grejen fungerar med Bluetooth så det spelar ingen roll om man har nät eller inte, eller om telefonen har täckning. Nabby lovar att den ska ha en lång räckvidd. Själv tycker jag inte att detta är denna babyvakts styrka. För om mitt barn sover ute på verandan och jag är uppe i badrummet och hänger byke så tycker jag att den borde fungera. Men det gör den inte varje gång för väggar, väggar, väggar stör såklart Bluetoothen. Om vi då tar den andra negativa saken med det samma så har jag svårt att förstå varför den inte plingar eller larmar på något vis när den stängs av trots att appen ännu är på. Tänk om någon bara skulle stänga av den. Alltså hej nojiga mamman här, men jag skulle gärna vilja att det plingar till i telefonen när Nabbyn stängs av i babyns ände instället för genom appen.

Men resten. Helt superbt. Till iPhone och Android tas alltså en Nabby app ner och det är bara att döpa sin Nabby och börja på. I gratisversionen fungerar Nabbyn som en vanlig babyvakt. Genom att betala 0,89€ blir alla funktioner tillgängliga. Det finns temperaturmätare, sömnmätare och lyssna nu. Inte helt nödvändiga men ack så roliga tillägg. Det bästa är att bara din egen babys ljud hörs. Och helt klart hörs det också. Har det varit tyst för länge är det bara att trycka på lyssna nu-örat så får du höra vad som händer i vagnen. Temperaturen är ju bra att följa med faktiskt, speciellt med den lillalilla bebisen. Och så har vi sömnmätaren som för statistik över barnets sömn. Ganska bra när den tankspridda mamman på kvällen undrar om barnet sovit eller inte sovit idag. Eller var det igår han sov en lång vila? Ja sådant.

Jag säger bara. Gillar du teknik så gillar du Nabby. Och vill du veta mer så gå in på Nabbys hemsida eller Facebook-sida.

I samarbete med Nabby.

8 reaktioner till “Alla borde ha en Nabby

 1. Den låter ju otroligt bra, kanske man helt enkelt bara måste slå till :)
  Jag tänkte här i samma veva fråga lite åsikter om babycocoonen, håller den en bebis varm också på vintern? Vi har nog en annan vagn för hemmabruk som har ”koppa”, men ”koppan” funkar inte i biet, och det sku ju vara behändigt att kunna använda biet också då man är ute på vift. Känns bara onödigt att skaffa en cocoon ifall den ändå inte är till nytta på vintern och kanske är för liten när det blir vår.

  Gilla

  1. Den är lika varm som bugaboons footmuff. Vi har använt den värmepåsen till Minea på vintern men när det är som kallast med varm overall under och filt på. Så kommer vi också att göra med Leo i cocoonen. Men vi har ju inte testat den i vinterväder ännu så jag kan nog inte uttala mig med säkerhet om den saken.

   Gilla

 2. Kanske ändå inte värd besväret att byta telefon från en Lumia, annars skulle jag nog haffat Nabbyn med en gång. Skulle de kanske kunna finnas nån liknande till en ex-Nokia? :)

  Gilla

  1. Okej! Läste bara snabbt. Men sätter man då ut sin iPhone i minusgrader med babyn? Akkun på min tar i alla fall slut på nolltid om den används ute i kylan. Eller hur funkar det?

   Gilla

 3. Vi har just köpt en Nabby, men hur fungerar det med extra-finesserna som kostar 0,99€, har både iPhone och 2st iPad (på samma konto), men det verkar ändå som om jag måste betala 3×0,99€, vilket känns dumt… Erfarenheter?

  Gilla

  1. Vet att Pekka och jag måste betala skilt såklart när vi hade olika telefoner och konton. Vi kopplade även till hans iPad som även den hade eget konto. Så tyvärr vet jag inte. Ändå låter det helt underligt att behöva betala per enhet och inte per konto. Tycker att du kunde fråga på deras fb-sida eller skriva till dem!?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s