Väskdilemmat

Inser ju nu att jag om ett litet tag ska gå från att ha kastat med ett par extra trosor och byxor åt flickan när vi åker iväg hemifrån behöver en hel del annat också när bebis är med. Det är ju blöjor, byteskläder (hur många omgångar var det nu igen), trasor, nappar och diverse plock. Väskan jag senast använde som skötväska fungerade nu sådär. En vanlig väska där man varken hittade det ena eller det andra. Allt fanns underst. Alltid.

Nu har jag kärat ner mig i Elodie Details Graphic Devotion skötväska och undrar om jag ska slå till. Ja, en likadan finns ju i svart, som kanske skulle vara mer praktiskt för alla tillfällen.

Tror bestämt att ryggsäcken från Elodie Details kommer att stå på Mineas julklappslista eftersom grodväskans dragkedja börjat bråka. Då kunde vi i alla fall matcha varandra lite, om vi nu ska bli såhär vilda av oss.

24 reaktioner till “Väskdilemmat

 1. Jag hör till dem som aldrig förstått sig på skilda skötväskor. Har alltid bara stoppat ner en extra blöja i vanliga handväskan, eller om jag behövt mer stuff så har det fått åka i en påse i vagnens ”bagageutrymme”. Men dedär var nog snygga de!

  Gilla

  1. Ja visst är de snygga. Men jag vet ju att man klarar sig med vilken väska som helst. Helt på allvar. Problemet är bara att den väskan inte finns hos mig just nu.

   Gilla

 2. Oj verkligen snygga!
  Hade trott att jag med två barn sku bära omkring på ett berg av grejer, men det gick precis tvärtom – oftast tog jag med extra blöjor, ibland kom jag ihåg byteskläder… Takten är en helt annan, och erfarenheten och säkerheten i föräldraskapet rationaliserade bort ALLT extra som man gick och bar på med första barnet.

  Gilla

  1. Ja det kan jag tro, och speciellt det där att man verkligen bara glömmer. Hur liten eller stor väska man än går och bär på är den ändå alltid fylld till bredden.

   Gilla

 3. Har spanat in dom där jag också, superfina!
  Finns på önskelistan, (ryggsäcken) till någondera av barnen till julen :)
  Drömde precis att jag ringde till dej, du fattade nada och uppfattade inte alls vem jag var (trots fina förklaringar om att vi jobbade tillsammans på Juniorhemmet för x antal år sedan) så du slängde på luren i örat på mej :)
  Då ja en gång skriver här och nu ska jag be dej tipsa om en bra restaurang i Stan (H:fors), som är så pass stor så vi (10 pers. + baby) inte sticker ut så mycket. Relativt billigt får det gärna vara och stor variation i maten då alla är intresserade av olika rätter :)

  Tack Danni! Kämpa på de sista dagarna! Kram

  Gilla

  1. Men hahaha! Det skulle jag inte göra i verkligheten ändå!! Vet du bra restauranger har jag svårt att tipsa om. Känner typ inte till något med dessa kriterier heller. KRAM

   Gilla

 4. Vilken snygg väska, men tänk nu efter om den verkligen behövs. Vi slutade använda vår skötväska rätt så fort och övergick till en ”pussukka” som rymde allt man kunde behöva.

  Gilla

  1. Jo jag vet. Men jag hatar Pussukka! Går själv också med någon pirkkakass eller tygkass och nåja. Då är det först svårt att hitta diverse. Egentligen vet jag ju att en skötväska inte behövs. Men en ny handväska måste jag oberoende skaffa. Kanske satsar på en vanlig i stället.

   Gilla

 5. Själv tycker jag att en skötväska som används för båda barnen är ganska opraktiskt. Så onödigt att släpa med storebrors saker om han inte är med och tvärtom. Och så glömmer jag vad jag hade åt vem och vad som behövdes fyllas på. Så så här med dryga tre månaders erfarenhet tror jag att barnen få ha varsin liten väska, typ Kånken, så är det enklare att ta med vad man behöver för ett eller två barn.

  Gilla

 6. Den där ryggväskan har jag spanat in sen jag första gången såg den för nån månad sedan. Men ingen i familjen behöver den, får nöja mej med att beundra den hos andra och på bild.
  Om skötväskor har jag inget vettigt att säga. Vi har prövat allt och tycker ingen väska vi haft (varken vanlig eller skötväska) varit perfekt. Allt ligger alltid underst oberoende. Men den där skötväskan är ju snygg, något utöver en mer praktisk svart.

  Gilla

  1. Den är härlig!Jag tycker nog inte heller att skötväska är ett måste på något vis. Några extra fack liksom. Vad kan nu det hjälpa om man ändå glömmer det mesta hemma som det brukar gå med amningshjärna och sådär ;)

   Gilla

 7. Jag är tydligen ett undantag men jag tycker verkligen om att ha en skötväska. Har använt den nästan varje dag i snart ett år o tycker det var en hur bra ”investering” som helst, har aldrig använt en väska så mycket. Den är svart, enkel o snygg (märke Babymel) och har inte alls tröttnat (som jag ofta gör på vanliga handväskor). Klart vilken väska som helst går men om du ändå ska köpa en ny väska…och den där elodie details är jätte snygg :)

  Gilla

 8. Äh, klart som f…n att du ska köpa den där väskan! Lovar att du kan rabbla upp minst hundra orsaker till varför du behöver den/ vill ha den/ har gjort dej förtjänt av den! Den är ju faktiskt skit snygg och känns den sen onödig eller för skötväskeaktig eller vad som helst så kan du alltid sälja den vidare :)!
  Fatta att jag ännu aldrig ägt en riktig skötväska! Men alltid finns det nån som jag drömmer om och trots att jag är världens mest oorganiserade morsa som typ aldrig har ombyteskläder eller nåt annat med utan slänger ner nån burk mat, en blöja och våtsavetter typ i korgen under vagnen så inbillar jag mej att jag absolut behöver en skötväska och att den sku vara perfekt och alltid välpackad och framför allt organiserad. Typ stå som en scout och vänta alltid redo i hallen. Behöver jag tillägga att jag suktar efter storksak+bugaboo just nu ;)?

  Gilla

  1. Haha tack! Som en scout!! Haha. Det kunde vara något det. Men aldrig är den ju färdigpackad. Man borde säkert ha någon sorts checklist på ytterdörren eller något. För jag tycker att man alltid glömmer något! Jag förstår det där med storksak+bugaboo så väl. Den kunde man nog behöva. Du behöver den!!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s