Bland alla dessa prylar

På något vis kändes det som väldigt stora inköp när vi väntade Minea. Det var ju säng, vagn, babyskydd, kläder och what not. Vissa saker lånade vi då som vi inte har kvar eller hade möjlighet att låna igen denna gång. Därmed har det även blivit prylar denna gång. Allt utom den nya vagnen och moseskorgen har köpts i second hand. Baby Björn sitter, värmepåse till babyskyddet, baby cocoon till Bee och nu detta Newborn set till Tripp Trapp stolen.

Får se vad vi kommer att använda mest/minst/inte alls. Men skulle verkligen inte ha skaffat något av detta om jag inte ärligt trott att vi kommer att ha användning för dem. Prylar har man väl tillräckligt från tidigare i alla fall.

14 thoughts on “Bland alla dessa prylar

 1. Babysitter har varit det mest onödiga i vårt hem! Vårt andra barn använde den mest då han kasta upp så mycket efter amningen så han måste sitta där en stund efter maten. Får vi någon dag ett femte barn kommer jag inte att köpa en ny sitter.

  Gilla

  1. Vi använde en lånad sitter rätt så mycket med Minea. Nu undrar jag dock om den blir mindre viktig när vi också har newborn settet. Men det får man väl se sedan :)

   Gilla

  1. Jag tror nog också att de båda behövs. Vi har ju två våningar och minns med Minea att jag gärna hade haft en i varje våning sist. Dock hade vi bara en till låns då och ingen stokkegrej.

   Gilla

 2. Tycker vi haft användning av alla babyprylar vi skaffade, t.ex. sittern var i stor användning länge och gråtlarmet har varit i daglig användning hos oss och det skulle vi absolut inte ha klarat oss utan, medan andra kan tycka det varit den mest onödiga prylen. Roligt hur det varierar. Har också funderat lite på det där med barnprylar. Exakt nu är det inte aktuellt med något småsyskon, men om den dagen kommer så har vi allt färdigt, vilket känns skönt. Ett babynest är den enda prylen jag ”saknat” med första, så ett sånt skulle jag nog satsa på om det blir fler :)

  Gilla

  1. Gråtlarm är ju urviktigt ju! Minea sov ju ute alla fyra(?) vilor i början så inte hade man klarat sig utan det. Det jag verkligen saknade var en moseskorg förra gången och nu har vi det också.

   Gilla

 3. Newborn setet är helt bäst! Vi har använt det massor, där sitter hon när vi andra äter. (Men jag tycker man sku ha stoldelen, liksom sittdelen i trip trappen på andra läget uppifrån, men jag kan komma ihåg fel). Vi har nog också i användning en gammal sitter och den används också mycket för jag orkar aldrig lyfta ner newborn setet från stolen så den är bara fast och sittern är alltid på golvet.

  Gilla

 4. Vi använde nog både sitter och newborn settet massor! Speciellt newborn-settet , det är ju så mysigt när bebben kan sitta med vid middagarna. Han gillade också själv att sitta där och spana. Och när man började med smakpureerna var det perfekt eftersom man inte behövde mata på golvet!

  Gilla

 5. Jag har spanat efter ett begagnat newborn set här i Österbotten, men det tycks bara finnas begagnade sådana i södra Finland ännu :( så vi hamnar nog att köpa nytt. Jag tror att vi skulle ha stor nytta av nb setet till stokken när vi har storebror som bara är 1 år och 8 mån när syskonet kommer, det betyder att vi ännu matar nu som då osv. Då kan jag tro att det vore praktiskt att ha babyn vid bordet.

  Gilla

 6. Jag älskar vårt baby set som trean nu använder ! Har den ist för en vanlig sitter och gillar att ha honom på samma höjd som oss andra. Sen är han med i köket och överallt. Vid matbordet med resten av familjen. 0-6mån e ju vad den är menad för och vi har nu använt den i 3mån och testade med kompis kille som är 6mån o han ”satt” nöjd i den. Men det broro ju så på olika familjers olika levnadsvanor om den är pop eller not ;)

  Gilla

  1. Babysetet är nog super! Väldigt skönt att få upp bebben från golvet och ha honom bredvid. I alla fall hos oss måste han vaktas ganska noga. Man kan inte ha honom liggande på golvet, då är det någon lite större som är där och pickar och river.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s