38+2

Rådgivningsbesök idag i v. 38+2. Enligt min hälsovårdare en mönstergraviditet om man endast ser till statistiken som förs i rådgivningskortet. Att illamående, extrema humörväxlingar, sammandragningar och foglossningsbesvär inte står i det kortet är en helt annan sak. Men ändå normala saker. Själv hoppas jag ju förstås att detta var sista besöket innan förlossning. Nästa besök är bokat till bf 16.9. Så vi får se vad den lilla har för en plan.

Rörelser: Stora fina rörelser. Man kan fånga en fot i handen och Minea gillar att killa foten som sticker ut till höger som ett ägg. Och mycket hicka förstås.
Hjärtljud: 145
Sf-mått: 33,5. Nu märks det tydligt på kurvan att bebben har tagit sig nedåt.
Viktökning: +10,2 kg sedan inskrivning
Halsbränna: Ja fan. Så gott som hela tiden.
Ryggbesvär: Nåjo.
Bäckenbesvär: Jodå, speciellt vid lyft.
Muskel och vadkramp: Varje natt har jag nog sendrag. Ni vet känslan av att inte våga sträcka på tårna, men så gör man det bara lite lite i alla fall. Och ja. Upp och stå vid sängkanten igen. Det är ju smidigt.
Åderbrock: Nej.
Nästäppa: Nej.
Urinvägsinfektion: Nej.
Känsligt tandkött: Nej.
Bättre hy och hår: Hyn bättrar och nytt hår växer ut. Även om frissan tunnade ut mitt hår enormt så blev det knappt tunnare. Kolla bilderna så förstår ni.
Illamående: Ibland faktiskt. Men hej, inget emot de första fjorton veckorna.
Trötthet: Nej inte märkbart. Hb 130 idag. Sjukt hur högt det hållits. Vid inskrivning var det 132 och har som lägst sjunkit till 119 i v. 19.
Upp och ner i humöret: Ja verkligen! Minns att jag var väldans harmonisk under min senaste graviditet. Allt annat kan man säga om denna pågående sak.
Strimmor på magen: Nej.
Putande navel: En liten flik står ut ja.
Svullnader: Nej.
Yrsel: Lite stjärnor lär väl vara bara snyggt att se ibland. Eller?
Förhöjd kroppstemperatur/svettningar: Herregud ja. Även om temperaturen sjunkit drastiskt sen svettjuli kan jag säga att jag vill ha typ minusgrader i sovrummet. Jag gick runt i t-shirt ute i morse i 13 grader. Friskt.
Blodbrist/ järnbrist: Nej.
Sammandragningar: Ja från och med vecka 17. Och nu har jag några kvällar haft övningssammandragningar. Riktigt hårda. De börjar inte i lugn och ro på något vis. Igår hann jag mellan två riktigt hårda värkar yttra att jag inte vill föda detta barn. Man gratulerar!
Sömnproblem: Inte så stora som senast och som i somras när det var varmt. Ändå vaknar jag såklart kissnödig och med diverse sendrag och barngråt om nätterna.
Nytt konstigt matbehov: Inte egentligen. Efter sommarens glassdiet är jag ganska nöjd med vad som helst. Det mesta sjunker.

16 thoughts on “38+2

 1. Alltså tänk att 16.9 snart är här! Vad kort tid vi har kvar! Här längtar vi såå efter den lilla och hoppas att vi blir fyra innan 16:nde! Stort lycka till och krafter till den sista tiden! :) Super fin mage har du!

  Gilla

 2. Spännande tider,lite kvar nu!:) Är också gravid och vi väntar vårt andra barn. Vårt första ärvi samma ålder som er flicka. Tänkte bara fråga när ni berättase om den kommande bebisen åt er dotter och har du tips på böcker som är bra för en 2, 5 åring?

  Gilla

  1. Oj vad roligt! Grattis! Det var ganska snart efter första ultraljudet som vi berättade. Hade först inte tänkt göra det så tidigt men jag visste att det inte gick att hålla ifrån en 2-åring när man berättat till människor runt omkring en. Därför ville vi göra det så tidigt för att få berätta det själv och visa bilderna. Vi har haft två riktigt bra böcker med det temat. Busiga Bebben är den ena. En bok med flikar. Den läste vi för Minea redan innan hon fick veta att jag var gravid. Den andra köpte jag lite senare och heter: Prinsessan blir storasyster. Den ser lite löjlig ut eftersom den har hårda pärmar men jag gillar innehållet. :)

   Gilla

 3. Heja heja lite kvar bara! Det kommer gå fint! Jag e gravid i vecka 20 och mitt illamående gick över för ca två veckor sedan… Suck och stön för det! Ännu mår jag inte sådär bra bra :( Väntar, som du kan tänka dej, på januari/februari. Lycka till när det ger sig. Väntar på bebisnyheterna :)

  Gilla

  1. Grattis! Urk! Säkert skönt att svettjuli är över. Ingen lätt månad för någon gravid typ. Minns att det var en superhet sommar också när jag väntade Minea. Då var det ganska skönt när det blev höst. Likaså nu faktiskt :)

   Gilla

   1. Ja svettjuli var nog rätt jobbig med illamående, trotsig 3 åring och största delen av semestern på tumis just med 3 åringen! Skönt med höst! Då jag var gravid förra gången slapp jag allt det där, då jag blev gravid på sensommaren och han föddes i maj. Rekommenderar ifall ni skall ha fler ;)

    Gilla

 4. Hang in there!! Snart kommer han nog :) Jag är gravid i vecka 28 o kan inte vänta på att bli bort från jobbet. 6 veckor kvar ;) så är det bara att vänta på självständighetsdagen då lillisen borde födas. Blir så störd när man inte mer kan göra allt som vanligt pga sammandagningar. Vi bygger sommarstuga i Sjundeå och jag sku villa fixa och ha mig men NEJ. Kan inte heller tåla att bara sitta hemma på soffan när huset borde städas och fixas!!! Jag är en sådan ”hands on” och vill/kan göra allt själv men får väl bara lugna ner mig.

  Gilla

  1. Ja, snart är han här! Och herregud! Grattis till din graviditet. Vad jätteroligt! :) Nu gäller det bara att gå på kroppens villkor. Fixa hinner man nog sedan utan mage också. Huvudsaken är att du får må bra!

   Gilla

 5. Du har hemskt fin mage! :) här har vi 34+5 idag, men siktar på planerat snitt om typ 3 veckor… Bebben är jättestor (över övre kurvan) och jag har nästan för mycket fostervatten, så det är inte konstigt att allt är tungt och jobbigt. Och så dessa värmeböljor som sköljer över en helt plötsligt!! Svettningar var inget jag upplevde förra graviditeten, men det är ju hemskt! :P

  Lycka till Danni och ni andra mammor som kommenterade :)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s