Att döpa om ledigheten

Istället för moderskapsledighet borde nog denna ledighet kallas städledighet här hos oss. Det är fjong på kan jag säga. Vårt hem har väl egentligen stått och samlat damm hela föregående läsår när det kändes som om ingen var hemma. Så kom sommaren och en kunde väl inte ha brytt sig mindre om det var smuts i hörnen (eller överallt). Men nu. Jag är hemma och ser allt. Plötsligt har jag ingen förståelse för att vi kunnat bo i ett så smutsigt hem.

Och varje dag är det större eller mindre städprojekt på gång. Det är sängar som skruvas ihop igen, det är fönster som tvättas (idag), det är överdrag till alla soffor och stolar som får sig en omgång i tvättmaskinen, det är golvtvätt och det är mattor som är på tvätteri. Trots att det låter som om vi täckt det mesta i städväg nu så finner jag varje dag nya projekt.

Självfallet pausar jag en del av timmarna då lillis är på dagis. Idag har det blivit dags att inleda Peppes bok. Kanske bok nummer tre denna mammaledighet.

2 thoughts on “Att döpa om ledigheten

    1. Ja vi köpte dem till Minea. Ursprungligen för att sängen knarrade så mycket. Efter två år i användning har de börjat låta mystiskt så vi skruvade av dem idag. Kanske har det hänt fjädrarna något?! Som tur knarrar inte sängen längre och vi får se om vi behöver nya tassar eller inte. Tycker nog inte att vi har gungat Minea så mycket i sängen men gillade ändå att sängen liksom var ”mjuk” med dem under.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s