Våroverallen

Tack vare gåvokortet till Polarn o. Pyret som Minea fick i födelsedagsgåva gick jag idag in i den affären och köpte önskeoverallen. Det blev ingen kompromiss med något annat märke denna gång. Vågade helt enkelt inte.

Blå eller lila, blå eller lila stod jag där och velade en stund. Men den blå var slut i 104. Så det blev lila. Skönt att någon annan tog beslutet för mig. Ja, mössan och handskarna är från samma ställe.

21 reaktioner till “Våroverallen

 1. Den ser ju inte alls så stor ut för att vara 104 cm. Bra val och fin färg. Minni måste ha vuxit massor!

  Sitter själv här och funderar på overaller för kommande höst och vinter. Främst storleken är svår att gissa… Blir kanske tvungen att vänta tills vi är i Norden och kan prova. Fast då missar vi ju sommarrean.

  Gilla

  1. Just därför älskar jag den här overallen. Vi hade ju samma i storlek 92. När fleecen är i äter den en storlek. Och då motsvarar den här nya 104an alltså 98. Med spänningsmöjligheter i midjan är den perfekt. Sedan går den ännu som 104 utan fleece i. Minea har nu 92 i klädstorlek. Hon började ju använda den förra när hon fyllde ett. Alltså när hon just fått 86 i klädstorlek. Så jännä med storlek. Men 98 känner jag att bara hade gått på henne i vår.

   Gilla

   1. Vi hade 86 på hösten som tydligt började vara liten på slutet. Vinteroverallen som var på max en vecka, var storlek 92 och var inte alls onödigt stor. Nu ligger valet mellan 98 eller 104. Kanske vi vågar följa ert exempel!

    Gilla

   2. Svårt svårt. Men alltså! Kom ihåg att om du skulle välja 98 på en overall sådär normalt så ska du ta följande storlek av denna, eftersom fleecen HELT PÅRIKTIGT äter en hel storlek. Så visst är Mineas overall lång, absolut, men på bredden ryms den inte om den är för liten.

    Gilla

 2. Den ser ju inte alls så stor ut nej! Jag hittade sen en på Huuto.net, men i storlek 98. Tycker inte den känns liten den heller och hoppas på att den går ännu i höst, allt beror ju på hur mycket flickan växer förstås! Men alltid lite jobbigt det där att köpa begagnat över nätet, man kan aldrig vara säker på att skicket verkligen motsvarar bilderna. Det gjorde det inte den här gången heller, men jag fick ner priset en aning i efterskott så bra så.

  Gilla

 3. Superfräscht!
  Hade tänkt fråga om storlekar och hur lång Minea är och hur du resonerade med storleksvalet, men så hade du redan hunnit svara, så tackar :)

  Gilla

  1. Tack! Ja, så resonerade vi. Fick också hjälp av biträdet på Polarn. Hon rekommenderade utan vidare att ta två storlekar större än den vi hade.

   Gilla

 4. Ja det är intressant det här med storlekar. Vår treåring börjar nu ha storlek 104 och om jag int kommer helt fel i håg har hon vinteroverallen (tudelad, också polarns) i 98 och den rymms bra! :) Nu beställdee jag faktiskt just en Pomp till våren åt lillasyster. Får se, har rätt höga förväntningar nog.

  Gilla

  1. Oj Pompen!! Ville verkligen ha den (också) :) Och hade jag valt en skaloverall utan fleece i nu så hade hon drunknat i en 104 och eventuellt också i en 98. Så stor skillnad är det på dem med fleece i.

   Gilla

 5. De är så fina PoP-overallerna! Jag valde faktiskt att beställa våroverallen från Pomp de Lux och i veckan borde den dyka upp :) Jag blev så extremt nyfiken på om den lever upp till det son står på hemsidan! Så snart är det upp till bevis ;) I värsta fall får vi komplettera med en annan (en PoP blir det nog då) men eftersom jag förfarande är hemma med vår skrutt så tänkte jag ”nu eller aldrig”! Kram, Paula

  Gilla

 6. Mycket lägligt med lite overallinlägg, och bra smak har du också :)
  Hur tycker du storlekarna varit på Ticket overallerna? Har hört att de egentligen motsvarar en storlek större dvs 86:an är mer som en 92:a. Velar mellan två storlekar…Vill så gärna att lillan kan använda den nästa säsong.

  Gilla

  1. Ett åsikt får du här :) På vår smala flicka passade inte Tickets våroverall alls… vi hade en 86:a i skåpet som väntat i nästan ett år på att tas fram, men den hade inga spänningsmöjligheter i midjan och hängde bara som en påse. Hon såg inte klok ut. Hon är alltså knappa 90 cm lång och halaren var väl på längden helt pysslig, varken liten eller jättestor. Men på bredden var den enorm. Det är väl lite smaksak det där. Så, jag fick den såld och köpte istället en Polarns o pyrets med fleece i storlek 98, likadan som Minea har på här alltså, men som du ser så verkar Mineas storlek 104 inte vara så stor heller! Det är svårt det där med storlekar. För så läste jag att storlekarna varierar lite enligt årsmodell också, den jag köpte är begagnad från 2011 och den lär vara större än t.ex. 2013. Så kan hända vår motsvarar årets 104… svårt svårt.

   Gilla

   1. Jadå. Men om man verkligen gillar Ticket (vilket jag gör) så passar den nog barnet ;) Minea är ju en rätt smal sak hon också men Tickets vinteroverall har varit riktigt bra i alla fall. Men så är jag ju också en mamma som älskar rymliga kläder (som ni säkert alla märkt). Jag får totalfnatt om jag har svårt att sätta på en ärm eller svårt att få ut en fot. Hellre för stort än för litet.

    Gilla

  2. Tack! :) Vi har ju haft två likadana snowsuits (vinteroveraller) från Ticket. Förra vintern hade Minea storlek 74 (då hon i vanliga kläder hade storlek 80). Och denna vinter har hon haft 92. Den är fortfarande inte passlig. Alltså den har varit för stor hela vintern. Hon har i vinter haft storlek 86-92 i vanlig klädstorlek. Så den motsvarar faktiskt en storlek större och man ska våga följa det. När jag skulle beställa overallen i höstas (somras?) på rea så ville jag egentligen ha en 86a men den var slut. Så jag tog 92. och visst går de flesta overaller eftersom skorna håller dem uppe i alla fall. Min syster har en tickets skaloverall åt sin son. Hon tog storlek 86 åt honom till hösten och den går bra ännu i vår. Nu har han 92 i vanlig klädstorlek. Hoppas det här hjälpte litegrann :)

   Gilla

   1. Ja alltså förlåt! Jag måste ha låtit jättenegativ :) Jag tycker Tickets halare är jättefina och tycker de sett fina ut på andras barn. Kanske skillnad på vinter- och skaloverall också.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s