Cupcakes

Till dagens 2-års kalas bakade jag cupcakes med små apor på. Grunden blev det vanliga morotscupcakereceptet jag brukar använda mig av och aporna gjordes av sockermassa. Idén till aporna fick jag här.

Några hjärtcupcakes blev det också. Sådana som redan hör till min normala repertoar.

Tyckte att det var mer än rätt att nu dela med mig av mitt uppdaterade recept. Har hittills hänvisat er till ett äldre blogginlägg men om ni vill ha den där magiska godheten ska ni använda detta.

32 reaktioner till “Cupcakes

  1. Jag brukar ha smöret framme en tid innan så att det är mjukt. Vet inte hur man ska göra enligt alla konstens regler dock. Jag brukar göra frostingen i ett par/tre omgångar så blir det inte så tungt. :)

   Gilla

 1. Nämen tack för detta, det kan eventuellt hända att jag blev lite inspirerad och att det just nu finns sjuhelsikes många koppkakor i kylen som mina kolleger skall få imorgon;) Lika tjusigt fina som dina små mästerverk blev de inte, men rätt okej för det (utan sockermassdekor den här gången). Goda framför allt. Jag har en känsla av att det här receptet är bloggvärldens nya avocadopasta:)

  Ja just det, fråga: hur färgade du sockermassan brun? Livsmedelsfärg eller typ kakao?

  Gilla

  1. Haha, tack! Vad roligt att du testade direkt! Kolleger brukar gilla. Eller det gjorde i alla fall mina. :) Jag har färgat sockermassan med färg. Den rosa med hushållsfärg och den bruna med något som på finska heter pastaväri.

   Gilla

 2. En fråga från en nybörjarcupcakesmakare: Hur länge på förhand kan man göra frostingen på kakorna innan de ska ätas, måste de förvaras kallt för att hålla?

  Gilla

  1. Morotscupcakes är som godast dagen efter att de bakats. Frostingen brukar jag också göra kvällen innan/ direkt då cupcakesen svalnat. Sedan ska de förvaras kallt.

   Gilla

 3. Hej,

  Kanske en dum fråga, men vad menas med rör om? Ska man vispa, alltså socker o smör? O ska smöret vara smält? Min syster försökte göra dessa igår, och lyckades på någo konstig
  t sätt misslyckas lite.. Ska man alltså få degen till en vit pösig massa? Är så sugen nu själv, så tror ja måste prova!

  Tack! 😊

  Gilla

  1. Smöret ska vara mjukt så ta fram det i tid. Och så räcker det med att röra om med sked. Det ska kännas i armarna ;) Smeten behöver inte bli pösig alltså. Den ser lite ut som spyor när morötterna också är i. UNDERBAR beskrivning eller hur! Lycka till! :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s