Köpenhamn – alltid en god idé

För en vecka sen satt vi i flygplanet påväg mot Köpenhamn. Ja det var dags för mamma, syster och mig att åka på vår tredagars höstresa. Och nu ska vi titta tillbaka på den en sväng. Här kan ni också plocka med er mina Köpenhamntips. Nu blir det i den ordning vi upplevde allt den här gången.

1.Nyhavn. Nyhavn. Nyhavn. Vi inledde med solig lunch här på söndag efter att ha fört bagaget till hotellet STRAND som ligger intill.

1

2

2. Illums roof. Illums översta våning är härlig med caféer och restauranger. I det vädret vi hade kunde man gott sitta ute på terrassen och äta. Fin vy.

3

3. Kødbyen – Meat packing district. Här traskade vi bara förbi för att se det hela men det fanns rejält med mat- och dryckställen. Kolla hur den här husväggen var målad. Snyggt.

4

4. Promenad längs nya och gamla rutter. Vi samlade ihop dryga 40 km på tre dagar.

5

5. Kvällsutsikten utanför restaurangen Almanak som ligger intill vårt hotell.

6

6. Amalienborg med dess omnejd. Marmorkyrkan, parken, vakterna. Den här gången var vi inte med om vaktbytet men det är också en fin upplevelse.

01

7

8

7. Den lille havfrue. Must see, bara för att.

10

8. Operan. Här kommer man inte in om man inte ska på föreställning. Huset ligger tvärs över vattnet från Amalienborg. Här åker vi vattenbuss förbi för att komma till Reffen.

11

9. REFFEN ja. Skulle förtjäna ett helt eget inlägg. Det är ett streetfood-ställe som är byggt av gamla containers. Så fantastiskt gjort och jag tycker att alla borde uppleva det. Nu under höst och vinter har de öppet under veckosluten men under höstlovet den här veckan hade de öppet alla dagar.

12

13

14.jpg

15

16

0

17.jpg

10. Tivoli. Också en av de saker vi gör varje gång vi är i Köpenhamn. Nu är det pyntat för Halloween. Mamma utmanade oss till ett åk. Himmelskribet blev det. De där gungorna som åker runt hur högt uppe som helst. Crazy men vi klarade det. Middag blev det i Tivoli Food Hall som finns i samband med Tivolit men som man kan besöka utan att betala inträde.

18

19.jpg

20

11. Kanaltur. Också en grej att göra flera gånger. Start från Nyhavn. Väl tillbaka i Nyhavn tog vi lunch. Förra gången vi besökte Köpenhamn under höstlovet hade vi riktigt grått väder. Den här gången hade vi så tur med sol och värme alla tre dagar.

22

21

12. Och när det är dags för hemfärd kan man gott ta metron till flygfältet lite i förtid. För det är riktigt trevligt där. En liten middag eller en Direktørsnegl på Lagkagehuset. Du väljer.

Har du någon favorit i Köpenhamn som jag borde uppleva? Jag är redo att åka igen – när som helst.

2 reaktioner till “Köpenhamn – alltid en god idé

Lämna en kommentar