Tack för maten! & utlottning

I samarbete med Marthaförbundet.

Oj vilken vacker dag efter den stormiga gårdagen. Vi bestämde oss för att göra det här till en bloggsamarbetsdag. Minea har börjat följa en vlog på youtube så hon var megaivrig med att vara med i detta projekt. ”Jag vet vad ett bloggsamarbete är.”

4

Vi har fått boken Tack för maten! hemskickad till oss som en del av samarbetet med Marthaförbundet och ett uppslag fastnade vi för genast. Uppslaget med granola och dra-isär-bröd. Vi började morgonen med att göra granola. Supergod blev den!

2

3

5

Tack vare det soliga vädret och vinden som hade avtagit i styrka bestämde vi oss för att åka ut med båten efter lunch. Och så blev det. Vi förberedde dra-isär-brödet här hemma före start, packade med hela folieknytet i korgen och åkte iväg.

6

11

7

8

9

Och som vi njöt av båtfärden och det goda mellanmålet. En så skön söndag med familjen.

14

Den här Tack för maten!-boken är så inspirerande, barnen älskar illustrationerna och jag älskar de lättlästa recepten. Pekka och jag hittade genast några recept vi vill testa som vardagsmiddagar. Och så finns det ju utfärdsmat och fredagsmysgrejs också.

Nu har också du chansen att få den här boken. Jag har nämligen fått chansen att lotta ut fem Tack för maten! En kokbok för hela familjen-böcker till mina läsare. Om du som jag gillar lättlästa och välgenomtänkta recept så är den här boken för dig.

Gå bara in på Marthaförbundets sida och kolla in deras peppande kursutbud här och det fina Marthaköket här. Skriv i kommentarsfältet under detta inlägg vilken kurs/vilket evenemang du helst skulle delta i eller om du allra helst skulle boka Marthaköket för ett eget evenemang. Du kan delta i utlottningen fram till söndagen den 30.9.2018 kl. 18.00. Lycka till! Och så rekommenderar jag självklart att du anmäler dig till de kurser du vill delta i på Marthaförbundets sida.

65 reaktioner till “Tack för maten! & utlottning

 1. Deltar gärna i utlottningen
  VASA: INSPIRATION I MATVARDAGEN – EN FAMILJEKVÄLL är det jag skulle vara intresserad av att gå på.

  Gilla

 2. Boken skulle jag gärna vinna! Kanske där skulle finnas ny inspiration och nya recept som vår väldigt kräsna son skulle våga smaka på.
  Slowfood i Fiskars intresserar mest.

  Gilla

 3. Skulle gärna gå på inspiration i matvardagen-familjekväll. Också minimalism och zero waste låter intressant. Och wow vilket superkoncept det skulle vara att hyra marthaköket. Det skall jag fundera vidare på.

  Gilla

 4. Hej! Deltar också gärna i utlottningen, skulle gärna delta i Åbo: Inspiration i matvardagen, en familjekväll:) kanske man borde anmäla sig:)

  Gilla

 5. Svampar – artkännedom & matlagning. Skulle gärna utvidga kunskaperna från kantareller, trattisar och svarta trumpetsvampar till lite flera…

  Gilla

 6. Inspiration i matvardagen, låter som en kurs som gjord för mej. Boken likaså skulle vara välkommen för att få varierat de där fem samma maträtterna som snurrar på här hemma.

  Gilla

 7. Jag och min familj har flyttat till en världsdel som länge varit världens största plastbov. Det har lett till att också barnen blivit medvetna om plastproblemet och på eget initiativ försöker att minska mängden plast de förbrukar. Min son sa att han inte längre gillar McDonalds för ”här är för mycket plast och barn” (!) 😄 Därför skulle jag gärna ta del av minimalism och zero waste-kursen, och ska göra det också – fast i min del av världen! Hoppas jag och barnen vinner en bok också!

  Gilla

 8. Deltar gärna i utlottningen! Boken skulle döttrarna få i julklapp. Kursen, svampar-artkännedom och matlagning, skulle jag gärna gå, dock bor jag mycket långt från Helsingfors men kanske ordnas den på flera orter i vårt land. :)

  Gilla

 9. Slow food festivalen lockar mig mest. Minimalism & zero waste skulle också vara intressant. Jag deltar gärna i utlottningen! Mina söner vill gärna hjälpa till i köket så det vore en fint att få denna bok!

  Gilla

 10. Tycker att det skulle vara perfekt att hyra marthaköket för tex jobbets lillajulsfest , laga mat tillsammans. Är också intresserad av matlagningskurser barn +vuxen i köket.

  Gilla

 11. Jag bor ut i skärgården och då är det ofta lite svårt att delta i olika tillfällen. Ja det finns kurser i min närhet också men är inte heller bilburen, därför skulle det vara extra kul att få vinna boken!

  Gilla

 12. Kursen Inspiration i matvardagen intresserar mig. Väntar så att den skulle komma till Borgå. En bok min fyra åring väntat på länge 😉

  Gilla

 13. Som så många andra är det Inspiration i matvardagen som är det mest aktuella (och akuta) hos oss… Verkar vara en härlig bok, roligt att du får lotta ut några!

  Gilla

 14. Jag skulle gärna delta i kursem isnspiration i matvardagen och minimalism och zero waste. Kokboken skulle vi absolit behöva, jag och sonen skulle säkert hitta recept vi skulle kunna fixa tillsammans.

  Gilla

 15. Jag skulle gå Ekostädning eller kanske en placeringskväll skulle vara intressant. Skulle så villa ha kokboken så jag skulle kunna kocka med min son då han blir lite äldre :)

  Gilla

 16. Allt låter lockande! Men om jag ändå blir tvungen att välja en kurs så är det nog Zero waste. Boken skulle verkligen komma till nytta i vår familj!

  Gilla

 17. Deltar gärna i utlottningen. Boken skulle komma till användning hos oss. Minimalism och zero waste skulle vara intressanta kurser.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s