Övre våningen: Vårt sovrum

Vi fortsätter med vårt sovrum, i serien vår övre våning. Det här rummet har definitivt fått minst kärlek av alla och känns ofärdigt. Pekka har sina klädskåp här och har sin dator här. Så han tillbringar rätt mycket tid just här. Mina kläder finns i klädrummet utanför så jag vandrar in i rummet till läggdags och kryper upp när första barnet vaknar och det fortfarande är mörkt. Och när jag väl går in här för att bädda, städa eller försöka vattna olivträdet får jag bara en känsla av att något borde göras här inne.

Vet ni? Om man känner att något saknas eller är i obalans i inredningen är det bästa att ta en bild på det hela. En bild ljuger inte. Direkt kan man på ett foto se vad som är på tok. Vårt sovrum är just ett sådant utrymme där något är fel men jag inte direkt kan säga vad det är.

Nu valde jag helt att inte stylea rummet och kasta in extra kuddar på sängen och vika filtar vackert och pyssla med böckerna på nattduksbordet.

10

På bilden till vänster ser ni vår övre hall. Bilden är tagen från Mineas dörröppning. Direkt till höger har vi trappan ner och en liten toalett. Vidare till höger kommer klädrummet. Till vänster går man in till Leos rum och efter spegeln till vänster ligger ett stort badrum med bastu. Från badrummet kommer man ut till balkongen med kvällssolen. Rakt fram finns vårt sovrum.

7

Här bor olivträdet som på sommaren stod ute på balkongen. Det tycker inte riktigt om vintermörkret men snart får det flytta ut igen. Känner att vi då måste plocka in någon annan växt här. Från att ha varit en person som inte alls gillat grönväxter har jag gått och kärat ner mig i dem lite.

9

När vi flyttade in målade vi den här väggen vit (den var brun eller beige, minns inte riktigt). Nu ångrar jag att vi inte valde en grå ton. Tack vare de här bilderna tror jag att vi kunde måla hela vårt sovrum grått. Lite inspirerad av Anna-Lenas sovrumsfärg nu.

8

Korgen från Tine K. rymmer extra filtar och kuddar. Vår bröllopstavla prydde i förra hemmet en vardagsrumsvägg. Nu har den hittat sin plats i vårt sovrum. Fönstret här är ett av mina favoritfönster. Här ser man ut till balkongen och ut över många vackra tak.

10 reaktioner till “Övre våningen: Vårt sovrum

 1. Ni behöver något ovanför sängen (tycker jag som nog inte har ett hum om inredning ;) ) men allt är så vitt så något med lite färg skulle nog pigga upp :)

  Gilla

  1. Vi tänkte hänga upp vår bröllopsbild där, men tyckte inte alls att det såg bra ut. På något vis blev även det en obalans pga det lilla fönstret vid klädskåpen.

   Gilla

 2. Ljust och fint i vart fall! Har ni funderat på att öppna dörr till balkongen? Dubbeldörr från sovrum ut på balkong/terass är en hangup jag har, tycker det är såå härligt :)

  Gilla

  1. Tack! Ja det skulle vara härligt. Dock är min man vääldigt pollenallergisk så ingenting står öppet till sovrummet. Så på det viset är det helt ypperligt att ha ingången från bastu/badrum.

   Gilla

 3. Kul med bottenplanen, nu förstår jag definitivt dina köksfiilisbilder på pinterest, man vill ju bara ta en slägga och riva alla extra väggar mellan kök/matrum/vardagsrum och fixa öppet kök med en stor köksö!
  Härligt med ett hus som har tvättmaskin och klädförvaring i samma våning 👌🏼

  Gilla

 4. Tänkte också att det skulle behövas något på väggen ovanför er säng. Nu vet jag att du inte är en vän av färg, men då både sängen och väggen är vita känns det för kalt just där. Alternativet skulle vara att måla/tapetsera endast den väggen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s