Ett fadderbarn rikare

Det här har varit dagen då en stor dröm gått i uppfyllelse. Vi har nämligen fått ett fadderbarn via Plan. En 8-årig flicka som bor i Kamerun. Pekka och jag har planerat detta i en hel evighet och nu har vi äntligen gjort det. Plan valde ut ett barn åt oss som var i stort behov av en fadder. Det här känns som ett härligt sätt att involvera barnen också. Känner på mig att det här kommer att ge vår familj minst lika mycket som vi kommer att kunna erbjuda vårt fadderbarn och hennes samhälle.

Redan ikväll har vi tillsammans med Minea tittat på kartor över Afrika och kollat var Kamerun ligger. Hon har ritat en egen liten karta på sitt vis. En med bara Findland och Kamerun. Och bestämt att mellan dem kan man nog åka bil. När åker vi?, undrar hon. Och flaggan har vi studerat noga. Snart blir det brevskrivning också. Vi är väldigt ivriga här, som ni märker. En stor dröm har gått i uppfyllelse!

 

9 reaktioner till “Ett fadderbarn rikare

  1. Det är fint med fadderbarn. Jag var fadder åt en afrikansk barnfamilj i två år. Det kändes ganska bra när jag en dag fick ett brev där det stod att de nu har det så bra att de klarar sig själva och behöver inte hjälp längre. Jag hade fått vara med på ett hörn för att åstadkomma det.

    Gilla

  2. Ja, jag gillar Plan. Jag har varit (och är) fadder åt två olika barn via dem, och tycker om att man både kan hjälpa det enskilda barnet och hela samhället. Fint.

    Gilla

  3. Det är en fin sak ni gör! Mina föräldrar har haft tre fadderbarn i Sri Lanka genom Lions och min mamma har varit och hälsat på dem. Trots att fadderskapet formellt tar slut då de går ut skolan har mamma ännu kontakt med i alla fall en av dem.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s