På resande fot: Vagnalternativ

Okej. Lyckans mig som får lösa ett mysterium gällande vagnar och resor. Två favoritämnen som kopplas ihop. Grundförutsättningarna är alltså dessa. Vi har ett barn som sover dagsvila flera gånger per dag och ett som sover en gång per dag men då två timmar. Båda barnen sover ute i samma syskonvagn. Ponera att det skulle vara så att dottern fortfarande vilar på dagen om fyra månader och lilleman tar ett par tupplurer per dag. Hur göra med vagn på en femton dagars semesterresa?

Alternativ 1:

Bugaboo Bee+ och ståbräde. Dottern får vila på hotellrummet, solstolen eller valfri famn eller helt enkelt inte sova längre på dagen. Då skulle vi klara oss med att bara köpa ett ståbräde som vi ändå kommer att skaffa inom kort. Detta set har vi alltså transportväska till från tidigare.

Alternativ 2:

Bugaboo Donkey. Båda barnen har plats för vila, sittplats när vi rör oss utanför hotellområdet och den fungerar på kullerstenarna i den medeltida Rhodos stad. I detta fall skulle vi behöva en Bugaboo comfort transport bag som rymmer hela härligheten.

Alternativ 3:

Bugaboo Bee+ och en annan valfri liten resevagn. Två vagnar på två barn.

Och självfallet skulle jag vilja ha sommarsuffletter åt barnen också. Då antingen till Bee eller till Donkey beroende på vagnvalet inför resan. Men som ni hör så lockar det verkligen att packa ner hela dubbelvagnen trots att dottern redan kommer att vara drygt tre år på resan. Hur skulle ni göra?

33 reaktioner till “På resande fot: Vagnalternativ

 1. Jag skulle köra med två vagnar, mindre att röra sig med och så behöver säkert inte en tre åring vagn hela tiden så känns det smidigare med bara en enkel vagn. Vi var just på en kryssning med våra barn, en sju månaders och en två år och sju månaders och vi hade med två vagnar. Den äldre behövde vagn endast i Stockholm och på båten var det mycket smidigare med enkel vagn. Så dubbelvagnen fick stanna hemma fast den är smidig. Två enkla vagnar är också enklare att slänga in i taxin/bussar i fall man behöver.
  Ja och senare är ju risken ganska stor att Minea inte sover mera om fyra månader, vår pojke slutade sova vid 2.5 år, och då kan det ju vara att det räcker med en vagn och ståbräde.

  Gilla

  1. Ja, fast Donkeyn går ju att ha som enkel vagn då Minea inte behöver vagn. Då kan man ha ståbrädet med ändå. :) Men vi får se hur det blir. På fyra månader händer rätt mycket. Dock har jag lite svårt att tänka att hon skulle gå från två timmar till noll helt plötsligt. Men vi ser.

   Gilla

   1. Vår son gick nog från 1.5- 2 timmar till ingenting då nattande började ta en timme eller mera. Nu sover han ibland om vi åker bil eller så. Och på resor blir ju både stora och små tröttare :)

    Gilla

 2. Vad bra att du tog upp de här! Vi ska också söderut i april, o valde att vid bokningen ”hyra” en barnkärra för vår mindre.. Tänkte ju såklart inte på att den Eventuellt (o högst antagligen) inte går att fälla ner ryggstödet på… Hmmm, kanske vi får ta med en egen endå..

  Gilla

  1. Mikaela, med vilken resebyrå åker ni med? Vi har åkt med Tjäreborg och senast då vi åkte till Cypern hade vi ett sådant rum/lägenhet där det ingick barnvagn. Det var en Chiccos paraplyvagn som gick det gick att fälla ner ryggstödet på.

   Gilla

   1. Vi åker med Finnmatkat. Men låter ju lovade om det lyckats för er. Kanske måste kontakta dem o fråga om de vet..

    Gilla

  2. Ja, jag har också försökt klura på det där med att hyra vagn där. Är inte heller alls säkra. Det känns som om man inte riktigt vet vad man får innan man väl är där. Hmm.

   Gilla

 3. Hej!
  De svåra beslut, har själv en 3 månaders och en 2 åring och funderar över samma sak. Vi har en donkey som jag tycker är super smidig. Tror jag kommer ha den som resevagn oxå.

  Gilla

 4. Vi har alltid kört med 2 separata vagnar. Dubbekvagnen har kännts så otymplig att släpa på. Vi har alltid endast tagit med en vagn och hyrt en annan på plats.

  Gilla

 5. Jag sku genast köra med dubbelvagnen, donkeyn är ju också så smal så absolut sku jag ta den. Och då har jag alltså gjort misstaget att inte gjort så. När ena var 9 månader och andra 2 år så hade jag en gammaldags dubbelvagn i Egypten. Dåligt val för gick inte i fullt liggläge och var hemsk att köra på alla sätt. Borde ha haft fiffigare dubbelvagn. När minsta var 1 och andra 2½ så hade vi endast resevagnen med till Sicilien, en alltså. Ytterst dumt det med. Större barnet fick vi hela tiden bära eller sen bära minsta så att större fick sova och sömnen blev det tokigt med. Sku ha varit tusen gånger lättare med dubbelvagn, eller ens två vagnar. Ståbräde sku inte ha funkat på de stenarna. Och en 3 åring kan helt bra behöva vila på resan, för det är ju tyngre att resa och leka och simma hela tiden och då kan det vara helt bra att på ett lätt sätt få barnet att sova och inte alltid behöva gå tillbaka till rummet för det, det binder en mycket till att vara på rummet just då. Annars kan man ju få båda att sova på stranden och sen kan man ju också röra sig längre från hotellet om man har vagn för båda.

  Gilla

  1. Är du en tankeläsare? :) Vill så gärna packa med Donkeyn om de sover lika som nu. Jag orkar inte med något rumhäng. Eller kanske det kan vara helt skönt, men vill helst inte vara bunden till det som du säger :)

   Gilla

 6. Världens enklaste problem 😂.
  Biet plus en Yoyo, hur skönt är inte det att ha nånting att cruisa med på flygfältet? Om ni sen inte behöver den så säljer du den efter resan och den har inte kostat dej mera än en skruttvagn.

  Gilla

   1. Yoyon skulle vara super O så smidit liten. Trodde de var den ända man fick ha som handbagage, men så märkte jag att mountainbuggy också har en egen liten modell, Nano. Blev faktist lite sugen på en sån :)

    Gilla

  1. Läste tidigare på om airshells. Systemet verkar ju vettigt men den är ju så sjukt otymplig, eller? Har du testat? Tyckte det såg så klumpigt ut på Gran Canaria senast när alla Stockholmare kom med sådana och släpade på sina Donkeyn i dem. :D

   Gilla

 7. Skulle antingen köra två vagnar( typ en bj zip(nyadte av babyjoggern) som du typ får under been vid behov eller sen en yoyo) eller sen stå bräde-en vagn-bärsele åt minstingen!
  Men själv skulle jag ta två vagnar, en till orsak att köpa en ny vagn 😜

  Gilla

  1. Det enda problemet är att vi absolut inte vill släpa på två så ”stora” resevagnar på resorna till och från.Eller blir den påriktigt så jätteliten den där zipen? Kan inte förstå hur man som vanlig människa skulle få två stora väskor, två vagnar, två handbagage och två små barn med sig utan att tappa någonting, någon eller nerverna? :D

   Gilla

 8. Jag skulle köra på donkeyn. Eftersom ni ju snabbt ändrar den från enkel till dubbel. Förra året då vi var i Stockholm med barnen (då 1,5 + 3.5 år) hade vi med oss två vagnar, en med ståbräde och en utan. Även om 3,5 åringen inte sov på dagen längre var det ändå jobbigt för henne att gå mycket o ståbrädet var också tungt i längden. Hon var nöjdast då hon fick sitta i vagnen, o då sku nog en dubbelvagn varit enklare än två små :)

  Gilla

  1. Ja alltså! Minea gick 100 m från dagis igår, sedan var det bra med det. Visserligen handlar det just nu mycket om att vilja vara liten. Men oberonde så tror jag att vi skulle dö gnälldöden om vi endast hade ståbräde i nuläget.

   Gilla

 9. Jag rekommenderar inte airshell. Vi hade den med vår donkey och den var som sagt otymplig. Spontant säger jag skilda vagnar och då har vi rest både med donkeyn och med skilda vagnar åt barnen. Men tror det blir bra hur ni än gör.

  Gilla

 10. Om det nu blir så att Donkeyn får följa med och du kan hålla dig från att skaffa en egen resväska till den ;) så kan man via ”kuin oma” hyra en Stokke prampack” . I den ryms åsnan som dubbel och sen är den jätte smidig som tom då man bara rullar ihop den!

  Gilla

 11. I FB gruppen Lauttasaaren äidit myy/ostaa/vaihtaa finns det en mamma som hyr ut den där Bugaboons comfort transportbag. Tror det var för 20e/vecka, ifall det känns som ett alternativ. Då vi var 3 veckor i spanien köpte jag en random paraply vagn som kaveri till baby zen yoyon. Velade fram och tillbaka hur vi skulle göra, och två vagnar var ett helt bra alternativ. Baby zen yoyon är en stor favorit, så den rekommenderar jag. Dock så fick vi faktiskt för första gången inte ta den med som handbagage när vi flög med Thomas Cook airlines. De har en sådan policy fast den fyller kriterierna för handbagage annars.

  Gilla

  1. Hej tack för tipset! Och vi ska självfallet flyga med just TC :D Nåja. Ganska underligt att man inte får ta med den. Yoyo är faktiskt högt på listan här.

   Gilla

 12. Hjälp mig nu, ni kloka kvinnor! Jag väntar vårt första barn med beräknad ankomst i slutet av sommaren, och jag vet absolut ingenting om barnvagnar. Vi bor i centrum av Hfors i höghus med rimligt liten hiss, och rimligt liten hall. På somrarna är vi i skärgården mycket. Var skall man ens börja? Vad skall man tänka på? Vågar man tex lämna vagnen i höghusets vagnskjul eller blir den stulen på en sekund? Ledsen att vara lite off topic från din resevagnsfråga Danni, men kunde inte motstå ett forum med såhär mycket kunskap om vagnar… :)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s