Första smakportionen

Ser man på. Lejonungen fyra månader fick smaka på ett par skedar potatis idag. Känns som att jag glömt allt om detta smakskede och i matväg skulle jag gärna spola fram lite, till den där tiden när alla kan äta samma mat. Men sådär annars vill vi ju självfallet ha vår lilla lejonunge som en bebis ett tag till.

Varför vi börjar redan nu? För att han visar ett tydligt intresse för mat och för att han är en liten hungrig man. Och vet ni vad. Han älskade potatis. Och just nu sitter jag och läser lite vidare på ämnet smakportioner och barnets mat det första året. Gillar den snälla men sakliga touchen på den den texten.

Såhär såg det ut när Minea fyra månader och tre dagar fick sin första smakportion. Då körde vi tydligen med morot.

8 reaktioner till “Första smakportionen

  1. Jag tycker det är lite roligt med smakportioner och att laga babymat :) Fast det tar ju nog lite extra tid (som jag egentligen inte har). Robin är nu 5,5 månad och har smakat en del grönsaker, äpple, mango och risgröt. Det har gått trögt men idag verkade han äntligen äta och tycka om det! Tack för länken, bra text. hade t.ex. inte tänkt på att han ju faktiskt vänjer sig vid att äta annat än bröstmjölk och inte genast vet vad han ska göra med maten i munnen och att den därför kommer ut tillbaka. Inte för att han inte skulle tycka om den :)

    Gilla

    1. Och också här bestämde jag mig för smakportioner då nattamningarna plötsligt blev lite väl täta. Hungriga de här pojkbebisarna tydligen :) Lite skillnad till storasyster som slutade äta på natten vid 6 månader (och därmed slutade också amningen helt och hållet).

      Gilla

      1. Jag tror att vi i första hand behöver testa på lite extra ersättning på kvällen eftersom de där smakportionerna i detta skede inte ska mätta så mycket. Det gjorde vi med Minea när läget med tätare nattamningar var det samma och det fungerade riktigt bra.

        Gilla

    2. Så är det ju! Jag fick en skön känsla av den där texten. Inte att det behöver vara ett systematiskt Potatis tre dagar, morot två dagar osv utan att det nu handlar om babyns smakresa som börjar, en helt ny värld och att man kan ta det i vilken takt man vill och i vilken ordning som helst.

      Gilla

      1. Nä inte mättar ju smakportionerna ännu, men så småningom blir portionerna större. Och kvällsgröt började vi med storasyster vid 5 månader också. Men hon drack dessutom en stor flaska ersättning just innan hon somnade (började vid ca 4 månaders ålder) men nu kan vi inte göra det samma med lillis så han bara kräks upp alltihopa. Inte genast utan efter typ 2 timmar kommer precis allt upp :( Så nu drar jag mig för att testa andra märken då jag är rädd för att allt ska komma upp igen.

        Gilla

      2. Oj jag hoppas att du ska våga testa igen. Lite åt gången. Och olika märken. Minea fick bara NAN. Leo trivs bäst med Baby organic och Tuuti. Testa på förmiddagen. Heja heja!

        Gilla

Lämna en kommentar